Medisterkaker

Medisterkaker
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Ved siden av ribba, eller som enkel og god førjulsmat. Trikset er å røre medisterdeigen ekstra grundig med salt, og spe til passe konsistens.

Ingredienser

  • 1 kg medisterdeig
  • 3 ts salt
  • 5 ss potetmel
  • 0,8 ts pepper
  • 0,5 ts malt muskat
  • 0,3 ts malt ingefær
  • 5 dl melk

Slik gjør du

  1. Medisterdeigen og melken bør ha samme temperatur. Elt medisterdeigen seig med salt.
  2. Spe med melk, litt forsiktig i begynnelsen og øk etter hvert. Rør 2/3 av vœsken inn i deigen. Pass på at deigen blir seig igjen mellom hver gang du sper på mer melk.
  3. Tilsett potetmel og krydder. Spe i resten av melken.
  4. Form til runde kaker, som brunes og stekes i panne, og trekk dem i vann eller kraft.