Mors kjøttkaker

Mors kjøttkaker
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Lager du selv! Kålstuing, poteter og tyttebær er naturlig følge.

Fremgangsmåte

  1. Skjær skorpen av loffskivene og bløtlegg i vann. Bland kjøttdeig, egg, hakket sjalottløk og finhakket bladpersille. Klem vannet ut av loffen og tilsett loffen i deigen. Jobb godt sammen og tilsett salt og grovkvernet sort pepper. Form deigen til kaker som stekes i smør på begge sider til de er gjennomstekte. For å få best resultat kan du enten ettersteke kjøttkakene i ovnen, eller la de etterkoke i sausen.
  2. Servér med tyttebærsyltetøy eller rørte tyttebær.
  3. Brun saus: Sil sjyen, tilsett finhakket løk og kok opp. Bland hvetemel i kaldt vann og spe i sjyen under omrøring til sausen er passe tykk. La sausen koke ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett gjerne noen dråper sukkerkulør for mørkere farge.
  4. Kålstuing: Skjær kål i biter og kok i lettsaltet vann til kålen er mør. Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melken, litt om gangen. Rør godt – helt til sausen tykner. La den få et oppkok og krydre med salt og pepper. Sil vannet av kålen og rør kålen forsiktig inn i sausen.