Kyllingspidd med grillet vårløk og nøttedip

Kyllingspidd med grillet vårløk og nøttedip
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Sommeren er høysesong for grillkos og late dager. Her en en spennende grillspidd-variant med kylling.

Ingredienser

Kyllingspidd med grillet vårløk og nøttedip

  • Grillspidd av tre
  • 4 stk kyllingbryst
  • 1 ss malt koriander
  • 2 hvitløksfedd. hakket
  • 2 ss sukker
  • 2 ts salt
  • olje
  • limebåter
  • 1 bunt vårløk

Nøttedip:

  • 50 gr cashewnøtter, ristet
  • 25 gr brødsmuler
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • 1,5 dl extra virgin olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss kokende vann
  • Maldonsalt og kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Legg spiddene i vann slik at de tåler varmen på grillen.
  2. Skjær kyllingbrystene i terninger. Bland alle ingrediensene med kyllingen og la det stå i kjøleskapet i 2 timer.
  3. Lag dipen mens du venter på kyllingen. Ha nøttene i en kjøkkenmaskin eller morter og grovmal dem. Tilsett brødsmuler, hvitløk, salt og pepper. Rør inn olivenolje, sitronsaft og vann litt etter litt. Smak til med salt og pepper.
  4. Træ kyllingen på spiddene sammen med noen limebåter hvis du vil, og grill de i 8-10 min til kjøttet er gjennomstekt. Legg vårløken på grillen de siste minuttene og server det hele med nøttedipen.