Grillet vårløk med brunet smør

Grillet vårløk med brunet smør
Personer

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Retten er perfekt som tilbehør til alle typer kjøtt og fisk.

Fremgangsmåte

  1. Start med å dele vårløken i to på langs, skyll godt under rennende vann, og tørk med papir. Gni så stilkene inn med solsikkeolje slik at de blir jevnt dekket og strø over salt. Grill deretter vårløken enten på grill eller i en panne på begge sider, til de har blitt godt karamellisert. Ikke vær redd for at vårløken blir litt svart.
  2. Finn frem en liten kjele og legg i smør. Brun smøret til det får en gyllen farge, men pass på så det ikke blir brent. Ta så kjelen av platen og tilsett to spiseskjeer med soyasaus. Varm en panne uten olje eller smør og rist valnøttene. Kutt tørket aprikos i strimler. Ta vårløken av grillen eller pannen og legg på en tallerken. Skvis sitronsaft over vårløken og topp med brunet smørsaus, aprikos og ristede valnøtter.