Krydret søtpotetsuppe

Krydret søtpotetsuppe
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min
Ingenting er så deilig som varm suppe på en kald dag. Se frem til en fin høst med denne velsmakende suppen.

Ingredienser

  • 3 ss olivenolje
  • 2 stk purre, hakket
  • 1 løk
  • 500 gr skrellet søtpotet i terninger
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss gurkemeie
  • 9 dl varm grønnsaksbuljong
  • 1 boks kikerter, ferdigkokt
  • salt og pepper
  • 2 ss solsikkekjerner

Slik gjør du

  1. Varm 2 ss olivenolje i en panne og stek purre og løk på lav varme i cirka 5 minutter. Ha i resten av oljen og stek søtpotetene sammen med resten i cirka 3 minutter.
  2. La spisskummen og gurkemeie steke i tørr panne til de begynner å dufte. Bland med grønnsakene. Ha i buljongen og la det koke i 25-30 minutter, til potetene er myke.
  3. Ha i kikertene og kok videre i 5 minutter.
  4. Kjør suppen til en glatt masse i en kjøkkenmaskin og smak til med salt og pepper. Ha i ekstra buljong hvis blandingen blir for tykk.
  5. Oppskriften er hentet fra SPARs matmagasin, Matlyst.