Kokosmarshmallows

Kokosmarshmallows
10 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Søtt og godt til jul! Prøv deg på disse smakfulle marshmallowsene med kokos.

Ingredienser

  • 50 g melis
  • 50 g maizena
  • 10 ark gelatin
  • 450 g sukker
  • 1 ss glukose
  • 2 store eggehviter
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts Malibu-rom
  • Kokos

Slik gjør du

  1. SLIK GJØR DU:
  2. 1. Legg gelatinen i bløt i rikelig med kaldt vann.
  3. 2. Ha sukker og glukose i en tykkbunnet kjele med 2 dl vann. Varm opp på svak varme til sukkeret er oppløst. Skru opp varmen noe og småkok til sirupen når 125° C, bruk et sukkertermometer til å kontrollere varmen underveis.
  4. 3. Pisk eggehvitene stive mens sirupen koker. Fisk gelatinen opp av vannet og klem ut overflødig vann. Smelt gelatinen i 1,5 dl kokende vann.
  5. 4. Ta sirupen av varmen og hell i den smeltede gelatinen. La blandingen koke fra seg før den helles i en tynn stråle ned i eggehvitene, som fortsatt piskes. Tilsett vaniljeekstrakt og pisk i ytterligere 10 min til den er avkjølt og tykk. Pisk til slutt inn 1 ts malibu.
  6. 5. Dekk en firkantet form på ca 20x30 cm med bakepapir. Hell i røren og sett kaldt i to timer til den har stivnet. Hvelv ut på et skjærebrett, ta forsiktig av papiret og skjær opp i terninger. Vend terningene i kokos. Oppbevares i lufttett boks i kjøleskapet.
  7. Gir ca. 25 stk.