Ingredienser
Lag denne flotte, dekorative kaken til neste selskap!
Fremgangsmåte
-
Smelt smør og sjokolade på svak varme og visp eggedosis av eggeplommer og sukker.
-
Rør sjokoladen i eggedosisen og sikt i det tørre.
-
Stivpisk eggehvitene og rør 1/4 godt inn i røra. Vend så i resten av eggehvitene.
-
Hell i to smurte former (20-23 cm i diameter) og stek ved 175°C i cirka 30 minutter. Avkjøl.
-
Lag fromasjen: Legg gelatinen i rikelig med vann i en halv time. Splitt vaniljestangen på langs og ha frøene og stangen i en gryte sammen med bringebærene og melisen.
-
Mos det sammen og varm opp til det begynner å ryke. Ta kjelen av varmen og ta ut vaniljestangen.
-
Ta gelatinen opp fra vannet og ha platene i den varme bringebærmassen. Rør godt og hell det i en skål.
-
Pisk kremfløten til en myk krem og ha 1/3 sammen med bringebærene mens du pisker raskt. Vend så i resten av kremen.
-
Monter kaken med det samme: Del kakebunnene i to på langs og legg bunn og fromasj lagvis i en av kakeformene. Sett kaken i kjøleskapet til neste dag eller minst tre timer i fryseren så fromasjen blir stiv. Pynt med smeltet sjokolade, sitronmelisse og friske bær.