Kanelboller

Kanelboller
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Ingenting slår vel nybakte kanelduftende boller?

Ingredienser

Kanelboller

  • 50 gr gjær
  • 6 dl melk
  • 200 gr smør
  • 150 gr sukker
  • 2 l hvetemel
  • 1 egg

Fyll

  • 75 gr smør
  • 4 ss sukker
  • 1 ss kanel

Pensling

  • 1 egg
  • 1 ss melk

Slik gjør du

  1. Smelt smør og bland med melk til blandingen blir lunken.
  2. Smuldre gjær i en bakebolle og løs den opp i den lunkne væsken. Tilsett resten av melken og ett sammenpisket egg. Bland inn sukker og mesteparten av melet.
  3. Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse, ca 1 time.
  4. Del deigen i 2 deler. Sikt noe av melet på bakebordet og kjevle ut hver av delene til rektangulære leiver.
  5. Smelt smøret til fyllet og pensle på leivene. Strø over sukker og kanel. Rull leivene sammen. Kanelbollene blir størst hvis du ruller fra kortsiden. Kutt i ca 2 cm tykke skiver.
  6. Sett rullene på stekebrett dekket med bakepapir. Etterhev bollene i ca 15 min.
  7. Pisk egg og litt melk for pensling. Dryss over perlesukker hvis du ønsker det.
  8. Stek kanelbollene midt i ovnen ved 225°C i 10-15 min til de er gyldne og gjennomstekt. Avkjøl kanelbollene på rist.