Hvit pizza med kantarell og rosmarin

Hvit pizza med kantarell og rosmarin
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min
Kantarellen har sesong til langt utpå høsten og er selveste kongen av sopp. Prøv den på pizza!

Ingredienser

Pizzadeig

  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 20 g gjær eller en halv pakke tørrgjær
  • 1,5 dl vann
  • 2 ss olje

Pizzafyll:

  • 250 gr kantarell
  • 1 ss smør
  • pepper
  • salt
  • 1 stk purre i ringer (liten)
  • 1 stk grein rosmarin
  • 0,5 boks creme fraiche
  • 2 stk fedd hvitløk
  • 100 gr revet gulost

Slik gjør du

  1. Lag pizzadeigen: Bland mel og salt i en bolle. (Bruker du tørrgjær, bland det sammen med melet.) Bland lunka vann og gjær, og hell inn i deigen. Ha i olje. Elt til du har en myk og smidig deig. Dekk med plast og la stå og heve i minst 30 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Del kantarellene i mindre biter med hendene og stek dem i smør. Ha i purre og rosmarin. Stek i 3-5 minutter.
  3. Form deigen til 2 runde pizzaer.
  4. Bland sammen creme fraîche og hvitløk, og smør på pizzaene. Strø over sopp og ost. Stek hver pizza nederst i ovnen i 7-10 minutter.