Grillet laksefilet

Grillet laksefilet
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min
Sommeren er høysesong for grillkos og late dager i hagen. Prøv denne deilige laksefileten, marinert i sitron, neste gang du griller.

Ingredienser

  • 4 små laksefileter med skinn
  • 2 sitroner
  • 2,5 dl extra virgin olivenolje
  • 1 ss tørket oregano
  • 2 fedd hvitløk. finhakket
  • 2 ss bladpersille
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Dressing: Ha sitronsaft og revet skall av 1 sitron i en bolle. Rør inn 1,5 dl olivenolje (om du lager for 4 personer), oregano, hvitløk, persille, salt og pepper. La det trekke i en time.
  2. Skyll og tørk fisken og lag snitt i den på begge sider. Dytt ned noen tynne sitronskiver og kvister med urter i sprekkene. Drypp over litt av dressingen.
  3. Legg fisken i en folieskål på grillen, med skinnet ned, og stek den 8-10 min. Server fisken med sitronbåter og hell over resten av dressingen full av gresk smak og sol!