Ingredienser
med valnøtt og persillefyll med "bygotto"
Fremgangsmåte
-
Bland sammen alle ingrediensene og miks med stavmikser eller blender.
-
Stek svinefiléten i litt smør og olje til den har fått farge på alle sider. Lag ett langt snitt langsetter filéten og fyll det med persillepestoen. Surr sammen filéten med hyssing. Stekes i oven i ca 20 min på 200°C.
-
La den hvile i 15 minutter før servering. Server med byggotto og en frisk salat.
-
Byggotto: Finhakk løk og hvitløk. Surr det mykt i smøret.
-
Tilsett byggryn og rør i ca. 1 minutt.
-
Lag 1,3 liter kyllingkraft av buljongterningene, 1 terning gir ca. 0,5 liter. Tilsett kraften, 1 dl om gangen, og la det koke inn mellom hver gang, helt til grynene er myke.
-
Det tar ca 30 min. Dryss tilslutt over revet ost og nykvernet pepper.
-
Får du ikke tak i hele byggryn, kan du benytte risottoris.
-
Oppskrift fra SPAR sommerhefte 2014.