Eplekringle

Eplekringle
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Bak denne smakfulle eplekringlen og server til familie og venner. Garantert en hit!

Ingredienser

Eplekringle

  • 500 g hvetemel
  • 5 ss sukker
  • 3 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 1 egg

Fyll

  • 100 gr smør
  • 5 epler
  • 3 ss sukker
  • 3 ts malt kanel

Slik gjør du

  1. Bland mel og sukker. Rør gjæren ut i lunken melk og hell over melblandingen.
  2. Pisk eggene lett sammen og ha dem i. Elt deigen godt sammen. La heve et varmt sted i 30 minutter, til deigen blir dobbelt så stor.
  3. Kjevle ut deigen til en lang leiv. Fordel smøret utover. Legg tett i tett med tynne epleskiver over hele leiven. Dryss over sukker og kanel.
  4. Rull sammen leiven som til en rullekake. Legg den over på en smurt stekeplate. Form den som en kringle eller krans. La den etterheve ca. 30 min.
  5. Stek kringlen i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter, til den er gyllen og ferdig. Avkjøles noe. Ta på melisglasur eller dryss over sukker.