Ingredienser
Norsk sommer gir epler i verdensklasse. Nå er de på sitt aller beste, så nyt dem i en klassisk eplekake! Serveres gjerne varm sammen med god vaniljeis eller pisket krem.
Fremgangsmåte
-
Skrell eplene og del dem i skiver. Legg dem gjerne i litt vann med noen dråper sitronsaft. Da blir de ikke så fort brune.
-
Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland sammen smeltet smør og melk, ha det i eggedosisen og bland godt.
-
Sikt sammen hvetemel og bakepulver og rør det inn i kakerøren.
-
Hell kakerøren i en smurt springform, ca. 24 cm. Legg over epleskiver (tørk av vannet med kjøkkenpapir) og dryss på sukker og kanel.
-
Stek kaken på midterste rille i stekeovnen ved 200 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
-
Dryss melis over kaken før servering.