Ytrefilet av storfe med småpoteter og sprek sommersalat

Ytrefilet av storfe med småpoteter og sprek sommersalat
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Kos deg med vårt store utvalg av biff i sommer. Server med fetaost, urteolje og grønnsaker fra grillen.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 ºC. Begynn med potetene. Vask og legg dem i en ildfast form.
  2. Grovhakk hvitløk og ha over potetene sammen med olje, salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 30-45 minutter.
  3. Del opp squash, aubergine, paprika og rødløk i skiver. Del opp kål i tykke båter, behold roten så holder den sammen. Del opp purre i mindre biter.
  4. Grill grønnsakene og kjøttet først på høy varme, deretter på indirekte varme. Storfe er medium stekt på ca. 55 ºC.
  5. Legg de grillede grønnsakene over på et fat, smuldre fetaosten og ha litt urteolje over!
  6. Ha urter og ruccola i en blender sammen med sitronsaft og olje. Kjør alt glatt til en grønn saus. Tilsett litt vann om du synes sausen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.