Thaisalat med ytrefilet av storfe og cashewkrem

Thaisalat med ytrefilet av storfe og cashewkrem
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Thaisalat med ytrefilet av storfe og cashewkrem er en frisk smaksopplevelse. Enkel å lage er den også!

Fremgangsmåte

  1. Begynn med cashewkremen.
  2. Bløtlegg nøttene i romtemperatur over natten. Skyll dem i kaldt vann og kjør dem i en blender sammen med limesaft og vann. Blend til du har en herlig fløyelsmyk krem. Ønsker du en sterkere dipp, tilsett litt chili.
  3. Salte og pepre kjøttet før du steker det på grillen eller i en varm panne, ca. 5 minutter på hver side. La det hvile i minst 10 minutter før du skjærer kjøttet i tynne skiver.
  4. Skjær vekk roten på salaten og del den opp. Skjær frukt og agurk i mindre biter og bland alt til en salat. Finhakk grønn chili og vårløk. Benytt kun kjernen av sitrongresset (de tre nederste centimeterene). Bank det først med baksiden av en kniv og kutt det så i veldig små biter.
  5. Bland alt inn i salaten sammen med saften fra lime. Server kjøttet i tynne skiver sammen med salat, koriander og cashewdressing.