Ingredienser
Fantastisk viltgryte med sopp, chevré- og tyttebærkrem og høstens ferske rotfrukter som tilbehør.
Fremgangsmåte
-
Smelt smøret i en stor panne med høye kanter eller en jerngryte. Stek kjøttet på høy varme til det blir gyldent. Ta kjøttet ut av gryten. Skjær sopp i mindre biter, løken i båter og hvitløken i tynne skiver. Stek alt i samme gryte som kjøttet. Når løken har blitt myk har du i kjøttet igjen sammen med creme fraiche, melk og sennep. La alt småkoke i 10 min og smak til med salt, pepper og evt. litt urter. Bland chèvre med tyttebærsyltetøy, og servér viltgryten sammen med ovnsbakte eller kokte rotfrukter.
-
Rotfrukter som poteter, gulrøtter, kålrot, persillerot er perfekt tilbehør! Disse skives og ovnsbakes ca 25 minutter med litt olivenolje, salt og pepper. Ha gjerne saften av 1 sitron over også, det gir et friskt løft til denne retten.