Vegetarlasagne

Lasagne er som kjent en lagsport, men det trenger ikke være kjøttdeigen som bærer kapteinsbindet. Gi grønnsakene fritt spillerom med denne vegetarvarianten.

20-40 min
Middels
Vegetarlasagne

Slik gjør du

  1. Chevre bechamel

    1. 1
      Smelt smøret i en gryte. Pisk inn melet. Spe med melk, litt om gangen mens du pisker godt. La sausen koke på lav varme. i ca. 5 minutter. Del opp osten i mindre biter og ha den i sausen. Ha i honning, salt og pepper.
  2. Grønnsaksrøre

    1. 1
      Del opp squash, aubergine, rødløk og hvitløk i små terninger. Varm en stor stekepanne eller gryte med olje. Stek grønnsakene så de får litt farge. Ha i oregano og tomatpuré og la det steke noen minutter sammen med grønnsakene. Tilsett hermetiske tomater, salt og pepper og la det koke i ca. 5-10 minutter.
    2. 2
      Smør en ildfast form med litt olje. Legg et lag lasagneplater i bunn. Ha over litt hvit saus og grønnsaker. Legg over et lag med lasagneplater. Repeter dette lagvis. Det siste laget skal kun være hvit saus. Topp med revet parmesan. Stek i ovnen i ca. 40-45 minutter. La lasagnen hvile i 15 minutter.
    3. 3
      Server med en grønn salat med tynnskårede rødbeter, beter og hakkede urter.
      Tips!

      Godt med rømmedressing til.