Ingredienser
Fremgangsmåte
-
Smelt smør og bland inn melk til blandingen blir lunken. Smuldre gjær i en bakebolle og løs den opp i den lunkne væsken. Tilsett resten av melken og ett sammenpisket egg. Bland i sukker og mesteparten av melet. Elt deigen godt og hev til dobbel størrelse, ca. 1 time.
-
Del deigen i 2 deler. Sikt noe av melet på bakebordet og kjevle ut hver av delene til rektangulære leiver. Bre ut smøret på leivene. Strø over vaniljesukker og kardemomme. Rull leivene sammen. Vaniljebollene blir størst hvis du ruller fra kortsiden. Kutt i ca. 2 cm tykke skiver. Sett rullene på et stekebrett dekket med bakepapir. Etterhev bollene i ca. 15 minutter.
-
Pisk egg med litt melk til pensling. Dryss over perlesukker hvis du ønsker det. Stek vaniljebollene midt i ovnen ved 225° C i 10-15 minutter til de er gylne og gjennomstekt. Avkjøl bollene på rist. Himmelsk godt!
-
Oppskriften gir ca. 20 boller.