Ingredienser
Grillet steinbit i godt selskap med purre og appelsinsmør.
Dette blir sommerens favoritt på grillen. Mmm...
Fremgangsmåte
-
Tenn grillen i god tid slik at den er god og varm. Begynn med å lage appelsinsmøret. Deretter vasker du purre, deler den på midten og deretter på langs. Legg den midt på folien og plasser fisken på toppen. Fordel smør og timian oppå fisken og brett sammen folien til en tett pakke. Vask søtpotetene, men behold skallet på. Skjær ca. 0,5 cm tykke skiver og legg på grillen. Fiskepakkene trenger ca. 15 minutter på grillen. Når fisken flaker seg fint og purren er myk er middagen ferdig.
-
Server fiskepakken med nygrillede søtpoteter og pynt gjerne med litt frisk appelsin og timian.
-
Bland sammen smør, skall og saft fra en appelsin, salt og pepper. Smøret kan fint stå noen dager i kjøleskap.
-
Oppskrift fra SPAR sommerhefte 2016.