Ingredienser
Kombinasjonen kaffe og sjokolade er som kjent en smakfull slager, men kanskje du vil overraske litt? Prøv Coca-Cola i glasuren.
Fremgangsmåte
-
Sett ovnen på 175 grader. Smelt smøret og ha det i en bolle.
-
Tilsett kakao, egg og sukker. Visp godt sammen. Ha i kokt filtermalt kaffe, vaniljesukker, kald kaffe og mel. Bland godt sammen.
-
Ha røren i en springform med avtagbar kant. Stekes i ovnen i ca. 25-30 minutter.
-
Avkjøl kakebunnen og legg bunnen på et fat. Fordel glasuren på kaken. Pynt eventuelt med litt frukt og bær. Server med pisket krem og nykokt kaffe.
-
Glasur: Smelt smøret i en gryte. Kok ned Coca-Cola til halv mengde i en annen gryte, bland sammen og tilsett melis litt av gangen til du får en glatt røre.
-
Godt tilbehør: Pisk 2 dl kremfløte og 2 ss sukker til krem. Pynt med frukt og bær i sesong.