Søt kaffekake med sjokolade

Søt kaffekake med sjokolade
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Kombinasjonen kaffe og sjokolade er som kjent en smakfull slager, men kanskje du vil overraske litt? Prøv Coca-Cola i glasuren.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 grader. Smelt smøret og ha det i en bolle.
  2. Tilsett kakao, egg og sukker. Visp godt sammen. Ha i kokt filtermalt kaffe, vaniljesukker, kald kaffe og mel. Bland godt sammen.
  3. Ha røren i en springform med avtagbar kant. Stekes i ovnen i ca. 25-30 minutter.
  4. Avkjøl kakebunnen og legg bunnen på et fat. Fordel glasuren på kaken. Pynt eventuelt med litt frukt og bær. Server med pisket krem og nykokt kaffe.
  5. Glasur: Smelt smøret i en gryte. Kok ned Coca-Cola til halv mengde i en annen gryte, bland sammen og tilsett melis litt av gangen til du får en glatt røre.
  6. Godt tilbehør: Pisk 2 dl kremfløte og 2 ss sukker til krem. Pynt med frukt og bær i sesong.