Ingredienser
Spennende salat med marinert kyllingfilét og fennikelaioli.
Fremgangsmåte
-
Kok opp vann, ha i asparges og la det koke 2 minutter. Avkjøl med kaldt vann.
-
Vask salaten og behold den hel. Fordel salat og asparges på ett stort fat.
-
Dryss over høvlet eller raspet parmesan og krutonger. Servér med fennikelaioli.
-
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Legg kyllingfileten i og la stå avkjølt i minst en time. Grill kyllingfileten på begge sider i ca. 10 minutter på hver side. Skjær kyllingen i tykke skiver og fordel ut på salaten.
-
Skjær fennikel og hvitløk i små biter, dryss over olje og legg dem en ildfast form. Stekes ca. 20 minutter i ovn ved 200° til fennikelen er myk.
-
Kjør fennikel, hvitløk og egg i en blender. Tilsett rapsolje i en tynn stråle, litt om gangen. Smak til med hvitvinseddik, salt og hvit pepper.
-
Oppskrift fra SPAR sommerhefte 2015.