Smuldrepai med multer, mandler og solsikkefrø

Smuldrepai med multer, mandler og solsikkefrø
Personer

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

La kremen hvile og bland multene med smuldredeig, mandler og solsikkefrø. Serveres med hvit sjokoladesaus!

Fremgangsmåte

  1. Kna sammen alle ingredienser til en smuldredeig.
  2. Ha bær og deig i en ildfast form, litt lag for lag så det blir godt blandet.
  3. Spar litt nøtter og frø og topp med dette. Stek i ovnen på 180 ºC i 30-35 minutter.
  4. Ha kremfløten i en gryte. Del vaniljestangen på midten og skrap ut frøene og ha det i fløten. La fløten koke opp og trekk den av for nedkjøling. Rasp sjokoladen grovt og ha den i fløten. Rør sammen så sjokoladen smelter. Sett den i kjøleskapet slik at den blir kald.
  5. Server multepaien med hvit sjokoladesaus og sitronmelisse.