Ingredienser
Lårfilet av kylling med paprika, poteter og sitronsmør. Supergodt!
Fremgangsmåte
-
Sett ovnen på 225 °C. Vask poteter og paprika. Del potetene i grove biter. Paprikaene deles i to og kjernehusene fjernes. Del løken i store båter. Skrell hvitløk og knus feddene med knivens bakside eller bruk dem hele. Finhakk chili. Fordel alt i en ildfast form og hell over olivenolje. Stek i 15 minutter. Brun kyllingen på høy varme i en panne. Ta ut formen og rør rundt og fordel kyllingen oppå. Krydre med salt og pepper. Press over saften fra en sitron og la skallet steke med resten i ytterligere 10 minutter. Fjern skallet før servering.
-
Mens formen står i ovnen, lager du smøret. Ha smør i en bolle. Rasp skall fra en sitron i smøret og press i sitronsaft etter smak. Saften fra en halv sitron pleier å være nok. Smak til med salt, hvit pepper og finhakket persille.
-
Oppskrift fra SPAR vinterhefte 2016.