Ingredienser
Bruk opp bananene i et sunt og godt bananbrød! Supert til en ekstra god frokost, i nistepakka eller som en god følgesvenn til en kopp kaffe, kakao eller te.
Fremgangsmåte
-
Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, over- og undervarme.
-
Kle en brødform (1,5 l) med bakepapir eller smør den godt. Smelt smør i en liten kjele, rør inn honning, avkjøl. Kjør havregryn til fint mel i en foodprosessor/blender, og bland inn resten av de tørre ingrediensene. Mos bananene fint med gaffel, pisk sammen egg i en stor bolle og bland alle ingrediensene. Fordel røra jevnt utover i brødformen og stek på midterste rille i ca. 50 minutter. Dekk til med bakepapir mot slutten av steketiden dersom toppen blir mørk. Test med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig.
-
Avkjøl i 10 minutter før du tar brødet ut av formen og avkjøl videre på rist. Dryss melis over og skjær den i passe store skiver.