Reinsdyrstek med solbærsaus, sopp og rosenkål
Reinsdyrstek smaker helt nydelig, og sammen med dette gode tilbehøret har du et realt festmåltid.
60+ min
Enkel
Slik gjør du
Reinsdyrstek med solbærsaus, sopp og rosenkål
- 1Gni inn steken med krydder. Stikk et steketermometer mot kjernen av kjøttet.
- 2Legg steken i en langpanne sammen med løk i båter og gulrot i skiver, tilsett vannet og sett panna inn i stekeovnen på 125°C. Steketiden er ca. 2 timer, avhengig av stekens tykkelse.
- 3Når steketermometeret viser ca. 70°C har steken en rosa snittflate, ved ca. 76 C er den grå. La steken hvile mens du lager sausen. (Steken kan godt lages dagen før og skjæres i skiver når den er kald. Pakk skivene i aluminiumsfolie og varm opp på 125 °C i ca. 20 minutter).
- 4Server reinsdyrsteken med ovnsbakte hasselbackpoteter og rosenkål som er trukket til de er lett møre og surret i litt smør sammen med hakket hvitløk, og hakkede mandler – og gjerne en deilig solbærsaus.
- 1
Solbærsaus:
- 1Solbærsaus:
Brun sukker i en kjele og tilsett solbær, rødvin, portvin og kraft. Kok ned til 5 dl og sil sausen. - 2Jevn den med maisstivelse utrørt i vann og smak til med salt og pepper. Tilsett hele solbær i sausen ved servering.
- 1
Kremet sopp:
- 1Kremet sopp:
Stek soppen mør i smør og ha i hakket timian og hvitløk. Hell over fløte og la det koke opp. Skru ned varmen og la fløten tykne litt. Rør inn solbærsyltetøy før servering.
- 1