Reinsdyrstek med solbærsaus, sopp og rosenkål

Reinsdyrstek med solbærsaus, sopp og rosenkål
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Reinsdyrstek smaker helt nydelig, og sammen med dette gode tilbehøret har du et realt festmåltid.

Fremgangsmåte

  1. Gni inn steken med krydder. Stikk et steketermometer mot kjernen av kjøttet.
  2. Legg steken i en langpanne sammen med løk i båter og gulrot i skiver, tilsett vannet og sett panna inn i stekeovnen på 125°C. Steketiden er ca. 2 timer, avhengig av stekens tykkelse.
  3. Når steketermometeret viser ca. 70°C har steken en rosa snittflate, ved ca. 76 C er den grå. La steken hvile mens du lager sausen. (Steken kan godt lages dagen før og skjæres i skiver når den er kald. Pakk skivene i aluminiumsfolie og varm opp på 125 °C i ca. 20 minutter).
  4. Server reinsdyrsteken med ovnsbakte hasselbackpoteter og rosenkål som er trukket til de er lett møre og surret i litt smør sammen med hakket hvitløk, og hakkede mandler – og gjerne en deilig solbærsaus.
  5. Solbærsaus: Brun sukker i en kjele og tilsett solbær, rødvin, portvin og kraft. Kok ned til 5 dl og sil sausen.
  6. Jevn den med maisstivelse utrørt i vann og smak til med salt og pepper. Tilsett hele solbær i sausen ved servering.
  7. Kremet sopp: Stek soppen mør i smør og ha i hakket timian og hvitløk. Hell over fløte og la det koke opp. Skru ned varmen og la fløten tykne litt. Rør inn solbærsyltetøy før servering.