Reinsdyrstek med solbærsaus, sopp og rosenkål

Reinsdyrstek smaker helt nydelig, og sammen med dette gode tilbehøret har du et realt festmåltid.

60+ min
Enkel
Reinsdyrstek med solbærsaus, sopp og rosenkål

Slik gjør du

  1. Reinsdyrstek med solbærsaus, sopp og rosenkål

    1. 1
      Gni inn steken med krydder. Stikk et steketermometer mot kjernen av kjøttet.
    2. 2
      Legg steken i en langpanne sammen med løk i båter og gulrot i skiver, tilsett vannet og sett panna inn i stekeovnen på 125°C. Steketiden er ca. 2 timer, avhengig av stekens tykkelse.
    3. 3
      Når steketermometeret viser ca. 70°C har steken en rosa snittflate, ved ca. 76 C er den grå. La steken hvile mens du lager sausen. (Steken kan godt lages dagen før og skjæres i skiver når den er kald. Pakk skivene i aluminiumsfolie og varm opp på 125 °C i ca. 20 minutter).
    4. 4
      Server reinsdyrsteken med ovnsbakte hasselbackpoteter og rosenkål som er trukket til de er lett møre og surret i litt smør sammen med hakket hvitløk, og hakkede mandler – og gjerne en deilig solbærsaus.
  2. Solbærsaus:

    1. 1
      Solbærsaus:
      Brun sukker i en kjele og tilsett solbær, rødvin, portvin og kraft. Kok ned til 5 dl og sil sausen.
    2. 2
      Jevn den med maisstivelse utrørt i vann og smak til med salt og pepper. Tilsett hele solbær i sausen ved servering.
  3. Kremet sopp:

    1. 1
      Kremet sopp:
      Stek soppen mør i smør og ha i hakket timian og hvitløk. Hell over fløte og la det koke opp. Skru ned varmen og la fløten tykne litt. Rør inn solbærsyltetøy før servering.