Ingredienser
Reinsdyrstek smaker helt nydelig, og sammen med dette gode tilbehøret har du et realt festmåltid.
Fremgangsmåte
-
Gni inn steken med krydder. Stikk et steketermometer mot kjernen av kjøttet.
-
Legg steken i en langpanne sammen med løk i båter og gulrot i skiver, tilsett vannet og sett panna inn i stekeovnen på 125°C. Steketiden er ca. 2 timer, avhengig av stekens tykkelse.
-
Når steketermometeret viser ca. 70°C har steken en rosa snittflate, ved ca. 76 C er den grå. La steken hvile mens du lager sausen. (Steken kan godt lages dagen før og skjæres i skiver når den er kald. Pakk skivene i aluminiumsfolie og varm opp på 125 °C i ca. 20 minutter).
-
Server reinsdyrsteken med ovnsbakte hasselbackpoteter og rosenkål som er trukket til de er lett møre og surret i litt smør sammen med hakket hvitløk, og hakkede mandler – og gjerne en deilig solbærsaus.
-
Solbærsaus: Brun sukker i en kjele og tilsett solbær, rødvin, portvin og kraft. Kok ned til 5 dl og sil sausen.
-
Jevn den med maisstivelse utrørt i vann og smak til med salt og pepper. Tilsett hele solbær i sausen ved servering.
-
Kremet sopp: Stek soppen mør i smør og ha i hakket timian og hvitløk. Hell over fløte og la det koke opp. Skru ned varmen og la fløten tykne litt. Rør inn solbærsyltetøy før servering.