Ingredienser
En perfekt vegetar-rett med alle norske grønnsaker i sesong.
Fremgangsmåte
-
Kutt alle grønnsakene i terninger på ca. 1x1 cm. Varm en panne på medium varme og ha i litt olje. Ha i persillerot, sellerirot og gulrot og stek til de har fått litt farge. Legg løk og squash i pannen og stek dem til de også har blitt litt gylne.
-
Legg grønnsakene i en bolle eller annen panne mens du har i tomatpuréen og lar den frese litt. Bland inn grønnsakene med tomatpuréen og skru ned varmen. Tilsett småtomater og knus dem med en sleiv når de har begynt å bli myke. La alt småputre i 15 minutter. Smak til ratatouillen med salt og pepper.
-
Topp retten med litt frisk oregano og finkuttet vårløk. Server den til middag eller ha den som tilbehør til bakt torsk eller kyllinglår.
-
Tips! Passer perfekt som lunsj med et speilegg over.