Ratatouille

Ratatouille
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

En perfekt vegetar-rett med alle norske grønnsaker i sesong.

Fremgangsmåte

  1. Kutt alle grønnsakene i terninger på ca. 1x1 cm. Varm en panne på medium varme og ha i litt olje. Ha i persillerot, sellerirot og gulrot og stek til de har fått litt farge. Legg løk og squash i pannen og stek dem til de også har blitt litt gylne.
  2. Legg grønnsakene i en bolle eller annen panne mens du har i tomatpuréen og lar den frese litt. Bland inn grønnsakene med tomatpuréen og skru ned varmen. Tilsett småtomater og knus dem med en sleiv når de har begynt å bli myke. La alt småputre i 15 minutter. Smak til ratatouillen med salt og pepper.
  3. Topp retten med litt frisk oregano og finkuttet vårløk. Server den til middag eller ha den som tilbehør til bakt torsk eller kyllinglår.
  4. Tips! Passer perfekt som lunsj med et speilegg over.