Ingredienser
Morenepoteter, perlepoteter og mandelpotetpuré. Ingen er så brukbar som poteten.
Stekt, kokt eller most – ja takk!
Fremgangsmåte
-
Slik lager du morenepotetene: Sett ovnen på 180 ºC. Skjær potetene supertynt med en mandolin eller ostehøvel. Du skal beholde skallet på. Smelt smør og ha i presset hvitløk, salt, pepper og urter. La det trekke i 5 minutter. Legg nå poteter langs kanten i en stor muffinsform, gjerne i silikon eller i et muffinsbrett. Du kan også bruke en mindre ildfast form eller flere små. For hver potetskive du legger så pensler du den med litt hvitløksmør. Når du har kommet til midten skal det se ut som en blomst. Hell over resten av smøret og stek i ovnen i ca. 45 minutter.
-
Slik lager du perlepotetene: Sett ovnen på 180 ºC. Ha poteter i en ildfast form, hele og uskrelt. Skrell sjalottløk og hvitløksfedd og ha det oppi sammen med delte klementiner og stjerneanis. Ha over smør, salt, pepper og litt rosmarin. Stek i ovnen i ca. 30 minutter.
-
Slik lager du mandelpotetpuré: Skrell og kok potetene myke. Pass på, mandelpoteter koker raskt. Hell av vannet og mos potetene med en potetstapper. Ha i fløte, smør og finrevet parmesan og bland alt sammen. Smak til med salt, hvit pepper og litt sitronsaft. Ha over i en bolle og drypp over dillolje (se oppskriften på dillolje i "Reker med safran-aioli"