Pizza med chevre og fenalår

Vi drømmer om en hvit jul. Men først og fremst drømmer vi om hvit pizza med chevre, tyttebær, fenalår og rødløk.

60+ min
Middels
Pizza med chevre og fenalår

Slik gjør du

  1. Pizzadeig

    1. 1
      Bland sammen mel, gjær og salt i en bolle. Tilsett vann og olje. Elt deigen i ca. 10 minutter i kjøkkenmaskin eller litt mer for hånd. Sett til heving på et lunt sted i minst 45 minutter.
  2. Fyll

    1. 1
      Sett ovnen på 250 ºC. Bak ut to pizzabunner og legg dem på hver sin stekeplate med bakepapir.
    2. 2
      Osten skjæres i tynne skiver. Fordel halve mengden crème fraîche og ost på hver. Ha over frisk timian og rødløk i tynne skiver. Salte og pepre. Stek i ovnen i ca. 10 minutter.
  3. Syrlig rosenkålsalat

    1. 1
      Bland eddik med salt og sukker til det er oppløst
    2. 2
      Tørr-rist mandler i et par minutter på medium varme i en stekepanne og grovhakk dem.
    3. 3
      Finsnitt rosenkål og ha i en bolle sammen med de øvrige ingrediensene.
    4. 4
      Når pizzaen er ferdig topper du den med fenalår, friske tyttebær og den syrlige rosenkålsalaten. Utrolig godt med det søte, salte og syrlige sammen!