Pasta al limone med saftig kylling og ruccula

Pasta al limone med saftig kylling og ruccula
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Tenk sol, tenk varme, tenk syngende språk, vakre landskap og sitrontrær, tenk Italia! Sitronpasta er en rett fra Campania i Italia, der de mener at verdens beste sitroner vokser. Disk opp med denne friske pastaen, server med kyllingfilet, ruccula og knasende pistasjenøtter!

Fremgangsmåte

  1. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Stek filetene ca. 2 minutter på hver side i middels varm stekepanne med litt smør eller olje. Skru ned varmen og etterstek under lokk til kyllingen er gjennomstekt, ca. 3-4 minutter. La kjøttet hvile før du skjærer det i tynne skiver.
  2. Ha så olivenolje i en panne på middels sterk varme, tilsett finrevet sitronskall, la det surre sammen i ca. 1 minutt. Ha i fløte, rør inn smør og la sausen småkoke til den tykner. Kok pasta etter anvisning på pakken, sil av vannet ett minutt før anbefalt tid, slik at den er litt underkokt. Hvis du synes sausen er for tykk, bruker du av pastavannet til å tynne den ut. Bland sammen pasta og saus, smak til med sitronsaft til du synes den er passe syrlig. Vend inn parmesan og la pastaen trekke i sausen til den er ferdigkokt. Smak til med salt og pepper. Dryss over bladpersille og server straks med stekt kylling, ruccula, pistasjnøtter og revet parmesan.