Grønn pasta med sprøstekt kylling

Grønn pasta med sprøstekt kylling
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Ingredienser

Lag pastaen selv eller kjøp fersk, ferdiglaget pasta den dagen du har litt mindre tid. Serveres med frisk rucculapesto.

Fremgangsmåte

  1. Del tomatene i to og legg dem i en bolle. Ha i olivenolje, sukker, salt og pepper og vend rundt. Legg tomatene på et stekebrett med snittflaten opp. Bak tomatene i ovnen på 150 grader i 1 time med stekeovnsdøren litt på gløtt.
  2. Kok opp vann og la spinaten ligge i det kokende vannet i 1 minutt. Hell spinaten over i en sil og klem ut så mye vann som mulig med en sleiv. Kjør spinaten i en blender/ med en stavmikser til det blir en puré. Ha mel, eggeplommer og spinatpuréen i en kjøkkenmaskin og elt deigen til den er glatt. Pakk pastadeigen inn i plastfilm og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter. Kjevle den ut for hånd eller bruk en pastamaskin, til den er ca. 2 mm tykk. Skjær den i brede strimler på ca. 0,5 cm. Sett på en gryte med vann og ha i litt salt. Kok pastaen i ca. 3-4 minutter.
  3. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne på medium varme, til de blir gylne. Rist på pannen hele tiden så de ikke brenner seg. Ha ristede pinjekjerner, ruccula, parmesan og hvitløk i en blender og kjør det til det er helt glatt. Spe på med olivenolje mens maskinen kjører. Smak pestoen til med salt, pepper og litt revet sitronskall – kun det ytterste gule.
  4. Ha godt med salt og pepper på kyllingen. Varm en stekepanne på medium varme og ha i olje. Legg kyllingen med skinnsiden ned og rist litt i pannen underveis, slik at den ikke setter seg fast. Bruk en spiseskje til å smøre rucculapestoen på kyllingen mens den steker. Stek i ca. 5 minutter før du har i meierismør. Stek så i 5 minutter til og snu den når skinnet er gyllent og sprøtt. Stek i 2 minutter til på den andre siden. Ta kyllingen ut av pannen og legg den på en fjøl. La hvile i 5 minutter før du kutter den opp i skiver. Server sammen med spinatpasta, tomater og rucculapesto. Pynt gjerne med resten av pinjekjernene og en kvast basilikum.