Panna cotta med julekrydrede bringebær

Panna cotta med julekrydrede bringebær
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Prøv denne deilige juleversjonen av pannacotta.

Fremgangsmåte

  1. Begynn med bringebærene: Rør sammen bringebær, vaniljefrø, stjerneanis, kanel og sukker og la det stå slik at smakene setter seg.
  2. Panna cotta: Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv. Kok forsiktig opp fløte, sukker, stjerneanis, kanelstang og vaniljefrø.
  3. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann ca. 5 minutter. Klem så vannet av gelatinplatene.
  4. La gelatinplatene smelte i den varme fløten. Fløten må ikke koke etter at gelatinen er tilsatt. Rør godt så gelatinen får blandet seg jevnt med væsken. Ha i finrevet sitronskall.
  5. Avkjøl blandingen og ta ut stjerneanis og kanelstang. Ha i krydrede bringebær i bunnen av serveringsglass og hell panna cottaen over. Sett desserten kaldt til den har stivnet, ca. 4 timer.
  6. Server med ferske bringebær på topp med et dryss av melis.