Ingredienser
Prøv denne deilige juleversjonen av pannacotta.
Fremgangsmåte
-
Begynn med bringebærene: Rør sammen bringebær, vaniljefrø, stjerneanis, kanel og sukker og la det stå slik at smakene setter seg.
-
Panna cotta: Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv. Kok forsiktig opp fløte, sukker, stjerneanis, kanelstang og vaniljefrø.
-
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann ca. 5 minutter. Klem så vannet av gelatinplatene.
-
La gelatinplatene smelte i den varme fløten. Fløten må ikke koke etter at gelatinen er tilsatt. Rør godt så gelatinen får blandet seg jevnt med væsken. Ha i finrevet sitronskall.
-
Avkjøl blandingen og ta ut stjerneanis og kanelstang. Ha i krydrede bringebær i bunnen av serveringsglass og hell panna cottaen over. Sett desserten kaldt til den har stivnet, ca. 4 timer.
-
Server med ferske bringebær på topp med et dryss av melis.