Ingredienser
Nydelige sprø tortillalefser fylt med pulled pork og ost, toppet med dressing, syltet rødløk og koriander.
Fremgangsmåte
-
Hurtigsyltet rødløk: Skjær rødløk i syltynne skiver. Rør sammen eddik, lime, sukker og en klype salt, til sukkeret er oppløst. Vend inn løken, rør av og til slik at løken blir godt dekket.
-
Guacamole: Rens og mos avokado, rør inn resten av ingrediensene, smak til med presset lime og salt.
-
Taquitos: Tilbered pulled pork etter anvisning. Finhakk hvitløk, løk og chili (ta ut frøene), stek på middels sterk varme i panne med litt olje, til det er blankt. Rør inn pulled pork, tacokrydder og vann. La det småkoke 2-3 minutter, ha i tacosaus og la det surre sammen på svak varme, ca. 5 minutter. Varm lefsene etter anvisning, fordel fyllet på den ene siden av lefsene, fra kant til kant. Fordel ost over, rull stramt sammen og legg rullene med skjøten ned på bakepapirkledd stekebrett. Fest gjerne med en tannpirker.
-
Stek ved 200 ⁰C, på midterste rille, ca. 10 -12 min. til lefsene er gylne. Dryss over koriander, chili, syltet løk og nachos. Server med salat, dressing, tacosaus, guacamole og gjerne litt rømme.
-
Tips: Dersom du ønsker skikkelige knasende taquitos, varm opp egnet olje i en stor stekepanne, ca. 2 cm opp på kanten, til ca. 180 ⁰C. Fest lefsene med tannpirker i skjøten og stek til de er gylne og sprø. Snu av og til, la lefsene renne av på kjøkkenpapir. Guacamole kan fint erstattes med en av våre ferdiglagde varianter. Vi har også en rekke spennende taco og salsasauser som passer til tacorullene. Ønsker du et mildere fyll dropp chili og velg mild eller medium sterk tacosaus.