Ingredienser
Imponer gjestene med ostekake med pepperkakebunn og appelsingelé – en frisk og krydret dessert som gleder.
Fremgangsmåte
-
Pepperkakebunn: Kle bunnen av en springform (22 cm) med bakepapir. Kjør pepperkakene til en jevn masse i en foodprosessor og bland inn krydder og smør. Fordel det jevnt utover bunnen av springformen med en skje og trykk det litt ned. Sett kjølig.
-
Ostefyll: Del sjokoladen i biter, ha det i en ildfast bolle og smelt på svak varme over vannbad. Pisk fløten til myk krem. Bløtlegg gelatin etter an- visning. Pisk sammen kremost, melis og appelsinskall. Rør inn smeltet, lun sjokolade. Klem ut væske av gelantinen, smelt den i en liten kjele (den må ikke koke), avkjøl litt og tilsett den i ostemassen i en tynn stråle mens du rører godt. Vend inn pisket krem og fordel fyllet over kjeksbunnen. Sett kjølig minst 4 timer, gjerne natten over.
-
Appelsingelé: Bløtlegg gelatin etter anvisning. Kok opp vann og sukker til sukkeret er oppløst, tilsett juice (ikke la det koke). Klem ut vannet av gelatinen og ha det rett i den varme væsken. Avkjøl til den er kald men fortsatt flytende, og hell over den stivnede ostekaka. Sett kjølig til geléen er helt stiv etter ca. 3-4 timer.
-
Pynt kaka med friske bær, appelsin, mynte og et dryss melis.