Ostekake-drøm

Ostekake-drøm
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Ingredienser

Knuste pepperkaker som bunn gjør denne kaken helt magisk! Denne blir en juleklassiker!

Fremgangsmåte

  1. Bunn: Smelt smøret. Knus pepperkakene i en foodprosessor og bland i smøret. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform, ca. 23 cm i diameter. Sett springformen inn i forvarmet stekeovn ved 175°C. Stek bunnen i ca. 7 minutter. Avkjøl. Reduser varmen i ovnen til 140°C. Dekk hele utsiden av kakeformen med et helt stykke aluminiumsfolie slik at kakeformen blir vanntett.
  2. Fyll: Brekk sjokoladen i biter og smelt den forsiktig i en kjele under omrøring, sammen med kremfløte. Visp sammen kremost, vaniljesukker og egg med en håndvisp på lav hastighet til ostemassen blir luftig og glatt. Til slutt tilsettes sjokolade- og kremblandingen under visping i ostemassen. Hell massen i springformen og plassér den i ovnen i en langpanne fyllt med varmt vann (vannbad).
  3. Stek kaken i ca. 1 – 1 1/2 time ved 140°C. Kaken er ferdig stekt når den er stiv i kanten, men fortsatt litt dissende i sentrum. Slå av ovnen og la kaken bli stående i ovnen med døren på gløtt i ca. 1 time før den tas ut og settes til avkjøling. Pyntes og serveres med multer, klementinbåter og hele pepperkaker på toppen.