Vaniljeboller

Over 60 min
Middels
Vaniljeboller
Tips!

En deilig frukt-te er nyyydelig til.

Slik gjør du

    1. 1
      Smelt smør og bland inn melk til blandingen blir
      lunken. Smuldre gjær i en bakebolle og løs den opp
      i den lunkne væsken. Tilsett resten av melken og ett
      sammenpisket egg. Bland i sukker og mesteparten av
      melet. Elt deigen godt og hev til dobbel størrelse,
      ca. 1 time.
  1. Fyll

    1. 1
      Del deigen i 2 deler. Sikt noe av melet på bakebordet
      og kjevle ut hver av delene til rektangulære leiver.
      Bre ut smøret på leivene. Strø over vaniljesukker og
      kardemomme. Rull leivene sammen. Vaniljebollene
      blir størst hvis du ruller fra kortsiden. Kutt i ca. 2 cm
      tykke skiver. Sett rullene på et stekebrett dekket med
      bakepapir. Etterhev bollene i ca. 15 minutter.
  2. Til pensling

    1. 1
      Pisk egg med litt melk til pensling. Dryss over
      perlesukker hvis du ønsker det. Stek vaniljebollene
      midt i ovnen ved 225° C i 10-15 minutter til de er
      gylne og gjennomstekt. Avkjøl bollene på rist.
      Himmelsk godt!
    2. 2
      Oppskriften gir ca. 20 boller.

Lignende oppskrifter