Vaniljeboller
Over 60 min
MiddelsTips!
En deilig frukt-te er nyyydelig til.
Slik gjør du
- 1Smelt smør og bland inn melk til blandingen blir
lunken. Smuldre gjær i en bakebolle og løs den opp
i den lunkne væsken. Tilsett resten av melken og ett
sammenpisket egg. Bland i sukker og mesteparten av
melet. Elt deigen godt og hev til dobbel størrelse,
ca. 1 time.
- 1
Fyll
- 1Del deigen i 2 deler. Sikt noe av melet på bakebordet
og kjevle ut hver av delene til rektangulære leiver.
Bre ut smøret på leivene. Strø over vaniljesukker og
kardemomme. Rull leivene sammen. Vaniljebollene
blir størst hvis du ruller fra kortsiden. Kutt i ca. 2 cm
tykke skiver. Sett rullene på et stekebrett dekket med
bakepapir. Etterhev bollene i ca. 15 minutter.
- 1
Til pensling
- 1Pisk egg med litt melk til pensling. Dryss over
perlesukker hvis du ønsker det. Stek vaniljebollene
midt i ovnen ved 225° C i 10-15 minutter til de er
gylne og gjennomstekt. Avkjøl bollene på rist.
Himmelsk godt! - 2Oppskriften gir ca. 20 boller.
- 1