Reinsdyrstek med potet- og sellerirotpuré
60+ min
Middels
Slik gjør du
Reinsdyrstek
- 1Forvarm stekeovnen til 125 ⁰C.
- 2Gni reinsdyrsteken godt inn med salt og pepper, brun den på høy varme i litt margarin.
- 3Legg den i en liten ildfast form, dryss over einebær, timian og legg til slutt på et par klatter margarin. Stikk inn et steketermometer mot midten av steken.
- 4Legg løk, gulrot og hvitløk rundt. Hell på vann.
- 5Stek på midterste rille til steketermometeret viser 60-65 °C for medium stekt, 70 °C for medium pluss og 76 °C for helt gjennomstekt. La steken hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den i tynne skiver.
- 1
Potet- og sellerirotpuré
- 1Skrell og del potet og sellerirot i terninger. Ha det i en kjele, fyll opp med vann til det dekker grønnsakene.
- 2Kok det mørt. Sil av og damp vekk vannet.
- 3Tilsett fløte og smør. Kjør grønnsakene helt fine med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Rør inn parmesan.
- 1
Viltsaus
- 1Smelt margarin i en kjele på middels varme til den er lys brunt.
- 2Rør inn hvetemel, la blandingen bli nøttebrun. Rør hele tiden.
- 3Spe med stekesjy og kraft, visp sammen til en glatt saus.
- 4Tilsett resten av ingrediensene og la det småkoke 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
- 1
Grønnsaker
- 1Kok brokkolini og gulrot i lettsaltet vann.
- 2Del sopp i båter og stek det gyllent i smør på litt sterk varme.
- 3Smak til med salt og pepper.Tips!
Rosenkål og grønne bønner smaker også godt til steken.
- 1