Reinsdyrstek med potet- og sellerirotpuré

60+ min
Middels
Reinsdyrstek med potet- og sellerirotpuré

Slik gjør du

  1. Reinsdyrstek

    1. 1
      Forvarm stekeovnen til 125 ⁰C.
    2. 2
      Gni reinsdyrsteken godt inn med salt og pepper, brun den på høy varme i litt margarin.
    3. 3
      Legg den i en liten ildfast form, dryss over einebær, timian og legg til slutt på et par klatter margarin. Stikk inn et steketermometer mot midten av steken.
    4. 4
      Legg løk, gulrot og hvitløk rundt. Hell på vann.
    5. 5
      Stek på midterste rille til steketermometeret viser 60-65 °C for medium stekt, 70 °C for medium pluss og 76 °C for helt gjennomstekt. La steken hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den i tynne skiver.
  2. Potet- og sellerirotpuré

    1. 1
      Skrell og del potet og sellerirot i terninger. Ha det i en kjele, fyll opp med vann til det dekker grønnsakene.
    2. 2
      Kok det mørt. Sil av og damp vekk vannet.
    3. 3
      Tilsett fløte og smør. Kjør grønnsakene helt fine med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Rør inn parmesan.
  3. Viltsaus

    1. 1
      Smelt margarin i en kjele på middels varme til den er lys brunt.
    2. 2
      Rør inn hvetemel, la blandingen bli nøttebrun. Rør hele tiden.
    3. 3
      Spe med stekesjy og kraft, visp sammen til en glatt saus.
    4. 4
      Tilsett resten av ingrediensene og la det småkoke 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Grønnsaker

    1. 1
      Kok brokkolini og gulrot i lettsaltet vann.
    2. 2
      Del sopp i båter og stek det gyllent i smør på litt sterk varme.
    3. 3
      Smak til med salt og pepper.
      Tips!

      Rosenkål og grønne bønner smaker også godt til steken.