Marmorkake

Marmorkake
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Tradisjonsrik og velkjent for mange - marmorkake med friske bær er verdt å ta et (nytt) møte med!

Fremgangsmåte

  1. Smør en avlang brødform og strø over litt griljermel. Sett ovnen på 175 °C. Smelt smøret og pisk smør og sukker godt sammen. Pisk inn egg, ett om gangen. Ha i hvetemel, bakepulver og melk. Sett til side ca. 1/3 av røren i en bolle og rør inn bringebær og blåbær. Rør godt sammen. Fargen blir litt rosa av bærene. I den andre bollen tilsetter du sitronsaft og skall. Hell først i halvparten av den lyse røren, deretter den rosa, og til sist den lyse en gang til. Dra en kniv gjennom røren, så blir kaken marmorert. Stekes nederst i ovnen i ca. 1 time. Avkjøles på rist. Serveres med ferske bær og et lite melisdryss.