Marinert kyllingfilet med risotto

Marinert kyllingfilet med risotto
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Ferdig marinert kyllingfilet med tomat og urter. Serveres med en sitronrisotto og sitrussalat.

Fremgangsmåte

  1. Grill eller stek kyllingfiletene.
  2. Varm opp buljongen, den kan gjerne stå og småkoke ved siden av risottogryten.
  3. Finhakk løk og hvitløk. Ha oljen i en kjele med tykk bunn. Stek løken i oljen til den begynner å bli blank
  4. Tilsett risen og rør den sammen med løk og olje i et par minutter. Hell i hvitvin eller eplejuice og la det koke nesten helt inn. Så begynner du å spe med buljongen, litt om gangen. Buljongen skal koke nesten helt inn før du har i mer og du må røre hele tiden. Etter ca. 20 minutter er risen kokt. Smak på risen. Det kan godt være litt tyggemotstand.
  5. Ta kjelen av varmen og tilsett revet parmesan og smør. Smak til med sitronskall, sitronsaft, salt og nykvernet pepper. Ha på lokk og la risottoen sette seg et lite minutt. Ha i finhakket persille før servering.
  6. Skrell appelsin og grapefrukt. Del dem opp i tynne skiver og server med salat og grovhakket pistasjnøtter.