Ingredienser
Fremgangsmåte
-
Lag bunnene først. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker og pisk videre til tykk marengs. Kvern mandlene til mel i en mandelkvern e.l. Bland mandelmelet i marengsen. Ha røren i en sprøytepose eller brødpose med hull og sprøyt små topper på en stekeplate med bakepapir. Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 12-15 minutter.
-
Ha eggeplommer i en kjele sammen med kremfløte, sukker og maizena. Varm opp blandingen på lav varme og la den småkoke i noen minutter til den tykner. Det er viktig å røre jevnt, kremen må ikke svi seg. Ta kjelen av platen og rør inn vaniljesukker og smør. Rør kremen glatt og avkjøl. Kremen skal ha tykk konsistens. Jo lengre den står kaldt, jo fastere blir den. Legg kakene på et stekebrett med bakepapir og sett brettet i fryseren i minst 1 time. Sett deretter sammen to og to bunner med krem imellom. Ha på smeltet sjokolade og sett brettet tilbake i fryseren til sjokoladen har stivnet.