Ovnsbakt kylling med rotgrønnsaker og fløtesaus

Kylling er god hverdagsmat til hele familien.

40-60 min
Enkel
Ovnsbakt kylling med rotgrønnsaker og fløtesaus

Slik gjør du

    1. 1
      Del kyllingen i lår og bryst. Del lårene i overlår og klubbe, og del brystene i to. Krydre alle stykkene med salt og kvernet pepper. Brun kyllingen i en panne.
    2. 2
      Del grønnsakene i biter og legg dem i en ildfast form sammen med kyllingen. Hell over litt olivenolje og legg timiankvistene på toppen. Stek i 15-20 minutter på 200 grader til kyllingen er ferdig.
    3. 3
      Lag sausen: Fres finhakket sjalottløk i smøret til den blir blank og myk, men uten at den tar farge. Tilsett hvitvinen og la det nesten koke inn.
    4. 4
      Tilsett deretter kyllingkraften og kok inn til cirka halvparten. Ha i fløte, smak til med salt og pepper, og la sausen småkoke i noen minutter. Rett før servering tilsettes friske urter.

Lignende oppskrifter