Kalkunfilet med nudelsalat

Frykter du tørr fugl? Fortvil ikke. Denne asiatiske vrien gir et mørt og saftig resultat til festen.

60+ min
Middels
Kalkunfilet med nudelsalat

Slik gjør du

  1. Kalkunfilet

    1. 1
      Bland sammen sesamolje, limesaft, finraspet hvitløk og ingefær.
    2. 2
      Grovrasp gulrøttene og ha dem i blandingen. Rør godt sammen. Lag en stor lomme på langs i kalkunfileten
      ved å skjære den opp til midten og fyll med gulrotmiksen. Surr kalkunfileten med hyssing og krydre med salt og pepper.
    3. 3
      Stek den i litt smør på høy varme i en panne – den skal kun få farge. Ha fileten over i en ildfast
      form, og etterstek i ovnen i ca. 35 minutter. Kalkunen skal ha en kjernetemperatur på ca. 72 ºC.
  2. Nudelsalat m/dressing

    1. 1
      Kok nudler al dente. Skyll i kaldt vann og hell av vannet.
    2. 2
      Bland soyasaus med raspet ingefær, limesaft og tahini eller peanøttsmør.
    3. 3
      Ha nudler og sausen i en bolle og bland godt sammen slik at alle nudlene blir dekket.
    4. 4
      Skrell klementinene og del dem opp i båter, finhakk vårløk og grønn chili.
    5. 5
      Ha nudlene på et stort fat og topp med klementiner, vårløk, chili og frisk koriander. Strø over litt sesamfrø på slutten.
    6. 6
      La kjøttet hvile 10 minutter før servering. Skjær opp kalkunen
      i tykke skiver og server med nudelsalaten.
    7. 7
      SPAR julehefte 2019