Kalkunfilet med nudelsalat
Frykter du tørr fugl? Fortvil ikke. Denne asiatiske vrien gir et mørt og saftig resultat til festen.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
Kalkunfilet
- 1Bland sammen sesamolje, limesaft, finraspet hvitløk og ingefær.
- 2Grovrasp gulrøttene og ha dem i blandingen. Rør godt sammen. Lag en stor lomme på langs i kalkunfileten
ved å skjære den opp til midten og fyll med gulrotmiksen. Surr kalkunfileten med hyssing og krydre med salt og pepper. - 3Stek den i litt smør på høy varme i en panne – den skal kun få farge. Ha fileten over i en ildfast
form, og etterstek i ovnen i ca. 35 minutter. Kalkunen skal ha en kjernetemperatur på ca. 72 ºC.
- 1
Nudelsalat m/dressing
- 1Kok nudler al dente. Skyll i kaldt vann og hell av vannet.
- 2Bland soyasaus med raspet ingefær, limesaft og tahini eller peanøttsmør.
- 3Ha nudler og sausen i en bolle og bland godt sammen slik at alle nudlene blir dekket.
- 4Skrell klementinene og del dem opp i båter, finhakk vårløk og grønn chili.
- 5Ha nudlene på et stort fat og topp med klementiner, vårløk, chili og frisk koriander. Strø over litt sesamfrø på slutten.
- 6La kjøttet hvile 10 minutter før servering. Skjær opp kalkunen
i tykke skiver og server med nudelsalaten. - 7SPAR julehefte 2019
- 1