Helstekt kylling med juleøl
Her snakker vi rett og slett en julefest for smaksløkene. Vil du imponere gjestene litt ekstra? Gå for denne.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Sett ovnen på 170 ºC.
- 2Bland så sammen sennep, brunt sukker, olje og litt salt og pepper.
- 3Åpne ølen og fjern ca. 1,5 dl av innholdet. Skjær deretter forsiktig av toppen av boksen og sett den på en ildfast form eller stekeplate.
- 4Sett forsiktig kyllingen oppå boksen. Dra beina fram så de brukes som støtte. Pensle over halvparten av marinaden. Stek nederst i ovnen i ca. 30 minutter.
- 5Ta ut kyllingen etter 30 minutter og pensle over resten av marinaden.
- 6Ha poteter, krydder og løk rundt kyllingen i formen. Stek videre i ca. 40 minutter eller til kyllingen har en kjernetemperatur på 82 ºC.
- 7Løft kyllingen av boksen og del den opp
i bryst, lår og vinger. - 8Ha potetmiksen på et stort fat og topp med biter av blåmuggost, salatmiks og frisk fiken delt i to.
- 1