Hel ovnsbakt kylling
Hel ovnsbakt kylling med karamelliserte, ovnsbakte
gulrøtter og eplechutney. Rett og slett nydelig!
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Sett ovnen på 180 °C.
Ta en stor saks eller kniv og skjær opp baksiden/ryggen på kyllingen. Brett den ut og legg den i en ildfast form eller langpanne. Bland sammen smør og presset/raspet hvitløk med salt og pepper. Smør ut smøret på kyllingen, gjerne under skinnet om du
kommer til. Stek fuglen i ovnen i ca. 30 minutter.
Skrell gulrøtter og legg dem i en ildfast form. Sprinkle over olje og sukker
og stek dem i ovnen under kyllingen i ca. 30 minutter.
Når kyllingen er ferdig siler du av kyllingkraften og koker den opp med eplejuice
og fløte. Vil du ha den tykkere tilsetter du litt maizena. Smak til med salt og
pepper. Server kyllingen med gulrøtter, salatmiks, eplechutney og syrlig saus.
Et herremåltid!
- 1
Eplechutney
- 1Finhakk løk og skjær eplene i små terninger.
Kok opp eddik, sukker og vann. Ha i løk og la det
småkoke i ca. 10 minutter. Bland så inn eple, salt og pepper.
Rør forsiktig og kok på lav varme til eplene er møre.
- 1