Kremet fiskesuppe med laks

Kremet fiskesuppe med laks
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Å fiske etter komplimenter blir unødvendig når du serverer denne herligheten av en suppe med laks, purre og gresskarkjerner. Ikke glem å lage syrlig flettebrød. Dette kaller vi fiskelykke!

Fremgangsmåte

  1. Del stangselleri, potet og gulrøtter i små terninger. Surres i noen minutter i litt smør. Ha over vann og eplejuice. Tilsett buljong når det begynner å koke.
  2. Senk varmen og la det småkoke til grønnsakene er møre. Ha i kremfløte og smak til med sitronsaft, muskat, salt og pepper.
  3. Mens suppen koker, lager du topping med finhakket purre, nykål, grønnkål, gresskarfrø og dill.
  4. Del opp laksen i terninger. Legg fisken i suppen og la den trekke seg ferdig i den varme væsken.
  5. Topping: Kutt alle ingrediensene i tynne strimler og bland sammen. Dryss over fiskesuppen etter ønske.
  6. Flettebrød: Varm melken til maks 37 grader. Ha gjær og varm melk over i en kjøkkenmaskin. Tilsett olje, salt og mel. Elt deigen i 5-10 min. La den heve i en time.
  7. Finrasp sitronskall og bland det sammen med olivenolje.
  8. Sett ovnen på 175 grader. Deigen kjevles til et rektangel, ca. 30 x 50 cm. Ha over sitron- og oljemiksen.
  9. Rull sammen til en tykk rull. Bruk en saks og klipp hakk hver femte cm. Vri de oppklippete delene ut mot siden så det blir som en flette.
  10. Legg over på et stekebrett og pensle med litt pisket egg. Stekes i ca. 40 minutter på 180 grader.