Mors kjøttkaker

Lager du selv! Kålstuing, poteter og tyttebær er naturlig følge.

Over 60 min
Middels
Mors kjøttkaker

Slik gjør du

  1. Mors kjøttkaker

    1. 1
      Skjær skorpen av loffskivene og bløtlegg i vann. Bland kjøttdeig, egg, hakket sjalottløk og finhakket bladpersille. Klem vannet ut av loffen og tilsett loffen i deigen. Jobb godt sammen og tilsett salt og grovkvernet sort pepper. Form deigen til kaker som stekes i smør på begge sider til de er gjennomstekte. For å få best resultat kan du enten ettersteke kjøttkakene i ovnen, eller la de etterkoke i sausen.
    2. 2
      Servér med tyttebærsyltetøy eller rørte tyttebær.
  2. Brun saus

    1. 1
      Brun saus:
      Sil sjyen, tilsett finhakket løk og kok opp. Bland hvetemel i kaldt vann og spe i sjyen under omrøring til sausen er passe tykk. La sausen koke ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett gjerne noen dråper sukkerkulør for mørkere farge.
  3. Kålstuing

    1. 1
      Kålstuing:
      Skjær kål i biter og kok i lettsaltet vann til kålen er mør. Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melken, litt om gangen. Rør godt – helt til sausen tykner. La den få et oppkok og krydre med salt og pepper. Sil vannet av kålen og rør kålen forsiktig inn i sausen.

Lignende oppskrifter