Kalkunfilet med nudelsalat

Kalkunfilet med nudelsalat
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Frykter du tørr fugl? Fortvil ikke. Denne asiatiske vrien gir et mørt og saftig resultat til festen.

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen sesamolje, limesaft, finraspet hvitløk og ingefær.
  2. Grovrasp gulrøttene og ha dem i blandingen. Rør godt sammen. Lag en stor lomme på langs i kalkunfileten ved å skjære den opp til midten og fyll med gulrotmiksen. Surr kalkunfileten med hyssing og krydre med salt og pepper.
  3. Stek den i litt smør på høy varme i en panne – den skal kun få farge. Ha fileten over i en ildfast form, og etterstek i ovnen i ca. 35 minutter. Kalkunen skal ha en kjernetemperatur på ca. 72 ºC.
  4. Kok nudler al dente. Skyll i kaldt vann og hell av vannet.
  5. Bland soyasaus med raspet ingefær, limesaft og tahini eller peanøttsmør.
  6. Ha nudler og sausen i en bolle og bland godt sammen slik at alle nudlene blir dekket.
  7. Skrell klementinene og del dem opp i båter, finhakk vårløk og grønn chili.
  8. Ha nudlene på et stort fat og topp med klementiner, vårløk, chili og frisk koriander. Strø over litt sesamfrø på slutten.
  9. La kjøttet hvile 10 minutter før servering. Skjær opp kalkunen i tykke skiver og server med nudelsalaten.
  10. SPAR julehefte 2019