Ingredienser
Frykter du tørr fugl? Fortvil ikke. Denne asiatiske vrien gir et mørt og saftig resultat til festen.
Fremgangsmåte
-
Bland sammen sesamolje, limesaft, finraspet hvitløk og ingefær.
-
Grovrasp gulrøttene og ha dem i blandingen. Rør godt sammen. Lag en stor lomme på langs i kalkunfileten ved å skjære den opp til midten og fyll med gulrotmiksen. Surr kalkunfileten med hyssing og krydre med salt og pepper.
-
Stek den i litt smør på høy varme i en panne – den skal kun få farge. Ha fileten over i en ildfast form, og etterstek i ovnen i ca. 35 minutter. Kalkunen skal ha en kjernetemperatur på ca. 72 ºC.
-
Kok nudler al dente. Skyll i kaldt vann og hell av vannet.
-
Bland soyasaus med raspet ingefær, limesaft og tahini eller peanøttsmør.
-
Ha nudler og sausen i en bolle og bland godt sammen slik at alle nudlene blir dekket.
-
Skrell klementinene og del dem opp i båter, finhakk vårløk og grønn chili.
-
Ha nudlene på et stort fat og topp med klementiner, vårløk, chili og frisk koriander. Strø over litt sesamfrø på slutten.
-
La kjøttet hvile 10 minutter før servering. Skjær opp kalkunen i tykke skiver og server med nudelsalaten.
-
SPAR julehefte 2019