Nudelsalat med laks

Nudelsalat med laks
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Bytt ut den tradisjonelle salaten med en smak av Asia. Et hett tips: server med cashewnøtter, frisk koriander og lime.

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen soyasausene, sriracha og tahini eller peanøttsmør i en stor bolle.
  2. Riv ingefær og hvitløk og tilsett det sammen med skall og saften av to lime.
  3. Kok opp vann til nudlene og kok dem «al dente». Skyll i kaldt vann og bland de med sausen. Sett kjølig.
  4. Skjær sukkererter og nykål i tynne strimler. Skrell mango og del den opp i mindre biter.
  5. I denne oppskriften er det fint å bruke rester.
  6. Fisk, kylling, svin eller biff fra dagen før. Eller mer grønnsaker for et vegetarisk måltid.
  7. Server med cashewnøtter, frisk koriander og en limebåt ved siden.