Søt kaffekake med sjokolade
Kombinasjonen kaffe og sjokolade er som kjent en smakfull slager, men kanskje du vil overraske litt? Prøv Coca-Cola i glasuren.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Kaffekake
- 1Sett ovnen på 175 grader. Smelt smøret og ha det i en bolle.
- 2Tilsett kakao, egg og sukker. Visp godt sammen. Ha i kokt filtermalt kaffe, vaniljesukker, kald kaffe og mel. Bland godt sammen.
- 3Ha røren i en springform med avtagbar kant. Stekes i ovnen i ca. 25-30 minutter.
- 4Avkjøl kakebunnen og legg bunnen på et fat. Fordel glasuren på kaken. Pynt eventuelt med litt frukt og bær. Server med pisket krem og nykokt kaffe.
- 1
Glasur
- 1Glasur: Smelt smøret i en gryte. Kok ned Coca-Cola til halv mengde i en annen gryte, bland sammen og tilsett melis litt av gangen til du får en glatt røre.
- 2Godt tilbehør: Pisk 2 dl kremfløte og 2 ss sukker til krem. Pynt med frukt og bær i sesong.
- 1