Smuldrepai med vaniljesaus

40-60 min
Middels
Smuldrepai med vaniljesaus

Slik gjør du

  1. Smuldrepai

    1. 1
      sukker i en bolle. Del smøret i terninger
      og kna det inn i melet med fingertuppene
      til det blir en smulete deig. Smør en paiform,
      ca. 20 cm. Legg skivede rabarbra i
      bunnen og strø over sukker og potetmel.
      Fordel deigen over rabarbraen og stek i
      ovnen ca. 20 minutter. Server med hjemmelaget
      vaniljesaus og litt frisk mynte.
  2. Vaniljesaus

    1. 1
      Skjær vaniljestangen på langs og fjern frøene
      med en skje. Ha melk og fløte i en kasserolle.
      Tilsett vaniljefrøene og vaniljestangen og
      la det koke på lav varme i 5 minutter. Ta opp
      vaniljestangen og la melken kjølne. Pisk
      sammen sukker og eggeplommer. Tilsett
      eggeblandingen i melken og la det bli varmt
      uten å koke. Visp hele tiden til det tykner.
      Pass på! Hvis det koker sprekker sausen.
      Serveres lun eller kald – det velger du!

Lignende oppskrifter