Smuldrepai med vaniljesaus
40-60 min
MiddelsSlik gjør du
Smuldrepai
- 1sukker i en bolle. Del smøret i terninger
og kna det inn i melet med fingertuppene
til det blir en smulete deig. Smør en paiform,
ca. 20 cm. Legg skivede rabarbra i
bunnen og strø over sukker og potetmel.
Fordel deigen over rabarbraen og stek i
ovnen ca. 20 minutter. Server med hjemmelaget
vaniljesaus og litt frisk mynte.
- 1
Vaniljesaus
- 1Skjær vaniljestangen på langs og fjern frøene
med en skje. Ha melk og fløte i en kasserolle.
Tilsett vaniljefrøene og vaniljestangen og
la det koke på lav varme i 5 minutter. Ta opp
vaniljestangen og la melken kjølne. Pisk
sammen sukker og eggeplommer. Tilsett
eggeblandingen i melken og la det bli varmt
uten å koke. Visp hele tiden til det tykner.
Pass på! Hvis det koker sprekker sausen.
Serveres lun eller kald – det velger du!
- 1