Sjokoladekake med kirsebærfyll
Dette er en virkelig juledrøm av en sjokoladekake. Imponer gjestene med knallgodt kirsebærfyll og fyldig glasur.
Over 60 min
EnkelSlik gjør du
- 1Sett ovnen på 180 ºC. Smør en springform på 25 cm, eller bruk flere mindre former. Da forkortes steketiden med ca. 20 minutter.
- 2Bland sammen mel, sukker, kakao, natron og bakepulver. Ha i egg, kaffe, melk og olje og bland alt
godt sammen. Ha røren i formen og stek den i midten av ovnen i ca. 35 minutter. Når kaken er helt kald, deler du den på midten til to bunner. Lager du flere små, stabler du dem oppå hverandre.
- 1
Sjokoladekrem
- 1Kok opp fløten. Finhakk sjokoladen og rør den i fløten til den er smeltet. Tilsett litt smør og salt. Sett til avkjøling i kjøleskapet i ca. 1-2 timer. Pass på så den ikke blir for hard!
- 2Bland sammen kremost, syltetøy og sukker i en bolle. Fordel deretter blandingen mellom kakelagene.
Smør sjokoladekremen på toppen av kaken og på sidene. Bruk slikkepott for et pent resultat. Pynt kaken
med hele kirsebær, plommer eller granateple. Bruk gjerne litt spiselige blomster og urter – rosmarin er
godt til sjokolade!
- 1